Omgeving en Er op uit

Hornachuelos

Afstand: 1,5 km

Op loopafstand kom je de eerste barretjes en eetgelegenheden in het dorp tegen. Richting de Oficina de Turismo (VVV) bevind zich ook een ijssalon.

Huerta del Rey (Sierra de Hornachuelos Park)

Afstand: 1,9 km

Het Huerta del Rey bezoekerscentrum ligt in Parque Natural Sierra de Hornachuelos. Hier kan men heerlijk wandelen via aangegeven routes.

Parque Multiaventuras Rio Secreto-aventura en El Bembezar

Afstand: 2,5 km

Avontuurlijke sporten in de open lucht.

Sendero de Los Angeles

Afstand: 2,5 km

De wandeling gaat naar het klooster Los Angeles. Van Hornachuelos naar het klooster is het ongeveer 7 km. In deze omgeving leven bedreigde dieren zoals de zwarte ooievaar en de vale gier.

Entre Toros y Caballos

Afstand: 4 km

Breng een bezoek aan een stieren- en paarden boerderij in Hornachuelos.

Paardrijden in Andalusië

Afstand: 4 km

Liefhebber van paardrijden ? Dan kunnen wij via Entre Toros y Caballos een paardrijdag organiseren in Parque Natural Sierra de Hornachuelos of in de buurt. Mogelijkheden voor starters en gevorderden met Engels sprekende gids.

Castillo de Almodovar del Rio


Afstand: 30 km

Het kasteel is zeer imposant en mogelijk één der best bewaarde en gerestaureerde in zijn genre. Het uitzicht is schitterend. Een bezoek duurt ongeveer 2 uur.

Ecija

Afstand: 47 km

Ecija , gelegen tussen Córdoba en Sevilla is een bezoek meer dan waard. Echt Andalusië met Moorse invloeden. Verder kun je in het winkelcentrum of in de stad winkelen.

Mezquita (Córdoba)

Afstand: 54 km

Aan te raden als je een bezoek brengt aan Córdoba stad om de rijke geschiedenis tussen moslims en christenen te ervaren door bouwkunst en Moorse architectuur.

Plaza de Espana (Sevilla)

Afstand: 98 km

De moeite waard om het te bekijken. Het aantal banken staat voor het aantal provincies in Spanje.

Lobo Park (Antequera)

Afstand: 142 km

Het park is erop gericht om wolven in min of meer natuurlijke omgeving te laten zien. Is alleen te bezoeken met een rondleiding en duurt ca. 1,5 uur. Op woensdag gesloten.

El Torcal de Antequera

Afstand: 149 km

Over zeer ongelijk terrein kun je diverse routes lopen. Je hebt wel stevige schoenen nodig. Prachtig natuurgebied en de toegang is gratis.

Caminito del Rey

Afstand: 150 km

Spectaculaire wandeling en prachtige natuur en leuk te combineren met de aangrenzende stuwmeren. Advies is om de entree tickets ruim van te voren te reserveren, gemiddelde wachttijd 1,5 maand.

Alhambra (Granada)

Afstand: 223 km

Indrukwekkend complex bestaande uit drie verschillende delen (Tuinen, fort en paleizen) Gezien de drukte is reserveren noodzakelijk.